Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 3 de maig del 2013

Bunyols de calçots {amb melmelada de figues}


I com aquell que no vol s'ha acabat la temporada de calçots. Així que aprofitem aquells més petits que han anat quedant al frigorífic per a fer uns bunyols que ens poden servir tant d'aperitiu com d'acompanyament. Els farem a ull sense quantitats determinades.

Necessitarem:
 - calçots nets i pelats
 - farina
 - cervesa negra
 - sal i pebre
 - curri per a perfumar
 - oli de d'oliva o de gira-sol per a fregir
 - melmelada de figues per acompanyar

Farem:
Coem els calçots, tallats a trossets, a vapor fins que estiguin tous.
En un bol gran els barregem amb farina, sal, pebre, una cullereta de curri i cervesa negre ben freda, fent una pasta homogènia.
Fem unes boletes no massa grans, usant dues culleres, les passem per farina i fregim amb oli ben calent.
Traiem i les deixem sobre paper de cuina.
Acompanyem amb melmelada de figues i una cervesa fresca que ja ve de gust. 
Hem fet servir la mateixa cervesa que després ens hem begut, una Cervesa del Montseny Negra, fresca i molt bona.
De fons, ens acompanyava Lulú Santos, Como é grande o meu amor por você. Per a mi, fer un aperitiu amb cervesa i prendre el sol es estar a Rio i si ell canta és com si hi fos.
A la foto, les meves orquídies que han florit per segon any seguit. Com m'agraden. I si alguna vegada aneu a Rio no us perdeu el sector de les orquídies del Jardí Botànic, pura bellesa.

22 comentaris:

  1. Jo no acabo de trobar el punt amb les orquídies..tinc dues i sense flors s'han quedat. A veure si les espavilo¡!

    Petó

    ResponElimina
  2. Aquests bunyols són molt originals, Nani. A veure si abans que s'acabin els calçots en puc fer un dia. Bo, l'acompanyament de melmelada de figues! Va bé tenir el rebost ben ple, oi? he he. Bon cap de setmana, un petó!

    ResponElimina
  3. Oooooh quina manera més bona d'aprofitar els últims calçots!!! Un aperitiu de luxe! Petonets!

    ResponElimina
  4. nyam, nyam!!! m'agrada molt, Nani!!! Jo fa anys que no menjo calçots segons marca la tradició.
    Petons i bon cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  5. Tu sempre tant original! Aquest plat i tassa són preciosos... d'on son? Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. M'encanten els calçots i opcions ja ens has donat aquesta temporada per menjar-ne.
    Les orquídies són precioses.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Aquest any més que mai cuinar amb calçots m'ha semblat evident, tantes idees bones i diferents, tot un receptari per l'any vinent!
    I amb aquesta melmelada, tot un luxe per dissabtes :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Després de veure com els netejaves estava pendent de veure què en faries dels darrers calçots. Bona l'idea de conver-tir-los en bunyols!

    Per cert... tenim coses començades... posem fil a l'agulla?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Ara ja sabem que feies l'altre dia amb els calçots!!!! mmm quina recepta mès deliciosa! bunyols..mmm i tal qual els plantejes, amb la cervesseta, al solet (això ja m'ho imagino jo!), amb la malmelada de figues...i la mùsica...moments d'or!!! Gràcies per ajudar a fabricar-los!!!!

    ResponElimina
  10. M'encantaria provarlos així que te'n robo un parell. Penso que aquesta barreja ha de ser boníssima.
    Ptns.
    Su

    ResponElimina
  11. Bunyols ben originals! I segur que conviden més a ser menjats que els calçots de les calçotades, que no em diuen res!
    Petons

    ResponElimina
  12. Que combinación mas original Nani. Al menos para mi, iguale allí es habitual pero para mi me resulta de lo mas novedosa. Bss y buen fin de semana que yo, hoy y manañana estoy de guardia.Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  13. Que original! i quin contrast de sabors no? per cert la orquidea presiosa!!!

    ResponElimina
  14. Nani lo has bordado, aunque yo el toque de curri se lo quito, no puedo ni olerlo.
    Hoy tu fotografía me gusta aún más si cabe que otras.... La orquídea es mi flor favorita.!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  15. Qué original!!! M'encanta i això que no sóc de calçots però és que la combinació del bunyols amb la melmelada de figues ha de ser espectacular!!
    La foto preciosa, m'agrada molt la llum i els colors.

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Quina bona manera d'acabar la temporada de calçots. L'has sabut aprofitar d'allò més, amb unes receptes estupeeeendes i una bona presentació dels plats, que a falta de poder tastar-los ens els hem menjat pels ulls (i no hem deixat ni rastre)

    ResponElimina
  17. Es que no lo puedo evitar. ¡Cómo me gustan tus propuestas! Pura originalidad. Me encanta esta combinación en buñuelos. Y me los imagino perfectamente con la mermelada de higos. Un besazo.

    ResponElimina
  18. Però encara tens calçots?...jeje. Una recepta tremenda. Jo l'he tastat en truita també...i en crema...sempre peculiars. Foto 10.

    ResponElimina
  19. Molt bona idea, també es podrien fer amb d'altres coses?

    ResponElimina
  20. Hola Nani! m'encanta la manera com has fet els bunyols i sobretot l'acompanyament. Els que et vaig comentar que havia fet, són una mica més complicats, amb pasta choux!
    La foto preciosa i les orquídies encara més!
    Per cert!! et volia comentar que he intentat escoltar l'entrevista que et van fer però l'enllaç em va directe al gmail :( No sé si és cosa meva o error de l'enllaç...
    Petons i que acabis de tenir un bon diumenge :)

    ResponElimina
  21. Una recepta ben original i gustosa.
    Amb la melmelada de figa han de combinar molt bé

    ResponElimina
  22. Tienen que ser un bocado exquisito y con la mermelada de higo un contraste delicioso

    ResponElimina