I com aquell que no vol s'ha acabat la temporada de calçots. Així que aprofitem aquells més petits que han anat quedant al frigorífic per a fer uns bunyols que ens poden servir tant d'aperitiu com d'acompanyament. Els farem a ull sense quantitats determinades.
Necessitarem:
- calçots nets i pelats
- farina
- cervesa negra
- sal i pebre
- curri per a perfumar
- oli de d'oliva o de gira-sol per a fregir
- melmelada de figues per acompanyar
Farem:
Coem els calçots, tallats a trossets, a vapor fins que estiguin tous.
En un bol gran els barregem amb farina, sal, pebre, una cullereta de curri i cervesa negre ben freda, fent una pasta homogènia.
Fem unes boletes no massa grans, usant dues culleres, les passem per farina i fregim amb oli ben calent.
Traiem i les deixem sobre paper de cuina.
Acompanyem amb melmelada de figues i una cervesa fresca que ja ve de gust.
Hem fet servir la mateixa cervesa que després ens hem begut, una Cervesa del Montseny Negra, fresca i molt bona.
De fons, ens acompanyava Lulú Santos, Como é grande o meu amor por você. Per a mi, fer un aperitiu amb cervesa i prendre el sol es estar a Rio i si ell canta és com si hi fos.
A la foto, les meves orquídies que han florit per segon any seguit. Com m'agraden. I si alguna vegada aneu a Rio no us perdeu el sector de les orquídies del Jardí Botànic, pura bellesa.
Jo no acabo de trobar el punt amb les orquídies..tinc dues i sense flors s'han quedat. A veure si les espavilo¡!
ResponEliminaPetó
Aquests bunyols són molt originals, Nani. A veure si abans que s'acabin els calçots en puc fer un dia. Bo, l'acompanyament de melmelada de figues! Va bé tenir el rebost ben ple, oi? he he. Bon cap de setmana, un petó!
ResponEliminaOooooh quina manera més bona d'aprofitar els últims calçots!!! Un aperitiu de luxe! Petonets!
ResponEliminanyam, nyam!!! m'agrada molt, Nani!!! Jo fa anys que no menjo calçots segons marca la tradició.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana, bonica!
Tu sempre tant original! Aquest plat i tassa són preciosos... d'on son? Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaM'encanten els calçots i opcions ja ens has donat aquesta temporada per menjar-ne.
ResponEliminaLes orquídies són precioses.
Bon cap de setmana.
Aquest any més que mai cuinar amb calçots m'ha semblat evident, tantes idees bones i diferents, tot un receptari per l'any vinent!
ResponEliminaI amb aquesta melmelada, tot un luxe per dissabtes :o)
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira
Després de veure com els netejaves estava pendent de veure què en faries dels darrers calçots. Bona l'idea de conver-tir-los en bunyols!
ResponEliminaPer cert... tenim coses començades... posem fil a l'agulla?
PTNTS
Dolça
Ara ja sabem que feies l'altre dia amb els calçots!!!! mmm quina recepta mès deliciosa! bunyols..mmm i tal qual els plantejes, amb la cervesseta, al solet (això ja m'ho imagino jo!), amb la malmelada de figues...i la mùsica...moments d'or!!! Gràcies per ajudar a fabricar-los!!!!
ResponEliminaM'encantaria provarlos així que te'n robo un parell. Penso que aquesta barreja ha de ser boníssima.
ResponEliminaPtns.
Su
Bunyols ben originals! I segur que conviden més a ser menjats que els calçots de les calçotades, que no em diuen res!
ResponEliminaPetons
Que combinación mas original Nani. Al menos para mi, iguale allí es habitual pero para mi me resulta de lo mas novedosa. Bss y buen fin de semana que yo, hoy y manañana estoy de guardia.Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Que original! i quin contrast de sabors no? per cert la orquidea presiosa!!!
ResponEliminaNani lo has bordado, aunque yo el toque de curri se lo quito, no puedo ni olerlo.
ResponEliminaHoy tu fotografía me gusta aún más si cabe que otras.... La orquídea es mi flor favorita.!!!!!
Besos.
Qué original!!! M'encanta i això que no sóc de calçots però és que la combinació del bunyols amb la melmelada de figues ha de ser espectacular!!
ResponEliminaLa foto preciosa, m'agrada molt la llum i els colors.
Petonets!!
Quina bona manera d'acabar la temporada de calçots. L'has sabut aprofitar d'allò més, amb unes receptes estupeeeendes i una bona presentació dels plats, que a falta de poder tastar-los ens els hem menjat pels ulls (i no hem deixat ni rastre)
ResponEliminaEs que no lo puedo evitar. ¡Cómo me gustan tus propuestas! Pura originalidad. Me encanta esta combinación en buñuelos. Y me los imagino perfectamente con la mermelada de higos. Un besazo.
ResponEliminaPerò encara tens calçots?...jeje. Una recepta tremenda. Jo l'he tastat en truita també...i en crema...sempre peculiars. Foto 10.
ResponEliminaMolt bona idea, també es podrien fer amb d'altres coses?
ResponEliminaHola Nani! m'encanta la manera com has fet els bunyols i sobretot l'acompanyament. Els que et vaig comentar que havia fet, són una mica més complicats, amb pasta choux!
ResponEliminaLa foto preciosa i les orquídies encara més!
Per cert!! et volia comentar que he intentat escoltar l'entrevista que et van fer però l'enllaç em va directe al gmail :( No sé si és cosa meva o error de l'enllaç...
Petons i que acabis de tenir un bon diumenge :)
Una recepta ben original i gustosa.
ResponEliminaAmb la melmelada de figa han de combinar molt bé
Tienen que ser un bocado exquisito y con la mermelada de higo un contraste delicioso
ResponElimina