Tinc la febre del calçot. I és que en tenim del nostre hort i anem variant. Fent la recepta de fa uns dies, el llobarro amb calçots i tomàquet confitat de Xavier Mestres, em va quedar la idea que una tatin també estaria bé, perquè els calçots queden confitats i després amb el sucre cremat del motlle.
El resultat és més que favorable.
Necessitarem:
- 1 massa de pasta de full
- uns 20 calçots, dependrà de la mida
- 2 cullerades soperes de sucre
- 2 cullerades soperes oli d'oliva
- aigua
- sal
Farem:
Trieu els calçots més prims que no costarà tant doblegar-los.
Aquest cop els courem llargs, un cop nets i polits.
Els posarem en una cassola, on ens hi càpiguen sense doblegar, amb oli d'oliva, un xic de sal i el sucre, i cobrirem amb aigua perquè es vagin coent.
Preescalfem el forn a 220℃.
Un cop cuits els escorrem i els descansem sobre la safata on haurem fet sucre cremat amb dues cullerades soperes de sucre i una mica d'aigua, o haurem deixat anar dues cullerades soperes de sucre cremat Royal.
Cobrim amb la pasta de full, que punxarem unes quantes vegades perquè no pugi i enfornem a 200℃ durant 15 minuts.
Traiem i li donem el tomb en un plat.
Servim: pot anar amb carn, peix o qualsevol altre plat.
Podem acompanyar-la, si volem, amb salsa de romesco, que pel meu gust no ha calgut.
Agost dels Pets, per Love of Lesbian i una copa de Licor de Calçot, de Figuerola del Camp.
No m'agrada, m'encanta!!!!!
ResponEliminai licor de calçot? es bo? te gust de ceba???
petonets
A calçot, però és molt fi...
EliminaImpressionant Nani!! Aquesta cau segur a casa, m'encanten les tatins salades i els calçots ni t'ho explico!
ResponEliminaOstres, jo també m'he quedat parada amb el licor de calçot, a què té gust?
Petons
Sandra
Sentint els ocellets de fons de la canço, al.lucino amb aquesta recepta tan inspirada!!!!!
ResponEliminaAquesta es d'aquelles vegades que m'inclino envers "la cuinera" que ha ideat una molt bona idea!!!! BRAVO!
A més, te una pinta extraordinaria!!!!! les fotos fant quasi sentir l'olor dolçeta dels calçots... M'agrada...m'agrada molt....
dic el mateix d'el taller de cuina....licor de calçot????? Nani... avui estàs sembrada!
Ha, hauré de sortejar una ampolla avui! Veig que crida l'atenció.
Eliminaep!! és genial la teva tatin, Nani!! O, quin color, quina textura i... quin gust deu tenir! Espectacular, m'afegeixo a la teva febre de calçots. La faré segur! Petonets
ResponEliminaQue bo!!! Jo una vegada vaig fer una quiche de calçots. També boníssima!
ResponEliminaPetonets!
L'any passat en vam preparar una molt semblant i ens va encantar, els calçots donem moltes més opciones que les que es poden imaginar, oi?
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Quina bona pensada, i quin plat més sà i suculent.... NYAM!!!
ResponEliminaMenudo brillo y aspecto, se notan los ingredientes de primera calidad. Delicioso.
ResponEliminaBesos.
Ostres Nani!!! Quan el meu xicot vegi la teva recepta ja se que em tocarà fer....sortir corrents a comprar calçots!! A casa totes les tatins ens encanten, dolces o salades, però mai n'hem fet de calçot, no se m'hagués acudit!! Et copiarem segur!! Això si, nosaltres amb romesco, que en soms fans i en mangem amb qualsevol cosa :P
ResponEliminaCom sempre....unes fotos precioses. Un petó ben fort. MAR, de EQNME
Molt bona idea! amb tatin; versió coca; al forn, a la brasa...i amb romesco!! com vulguis!!! que bons són els calçots i si són de casa...molt millor!!! ptons
ResponEliminaQuina bona idea!!!! jo es que a l´ultima calçotada no varen sobrar...però inclus crec que els compraré expressament per fer-la. :))) Muaks
ResponEliminaM'encanta!!!!!!!!!
ResponEliminaD'aquí dues setmanes tinc calçotada, ja faré que me'n sobrin per poder preparar aquesta tatin ;)
aix, crec que ja t'havia dit que no m'agraden els calçots, però la recepta em sembla espectacular!!! petonets
ResponEliminahumm me voy a vivir a tu tierra YAAA! BESITOS
ResponEliminaNo sóc gaire de ceba ni de calçots però aquesta tatin m´ha fet venir salivera...potser trencaria amb les maníes.Veig que es fa amb el caramel d' una tatín dolça...doncs, sí, si caldrà provar-la ;-D
ResponEliminaNani, et felicito, quina extraordinaria idea, per els que no podem fer calçots a la brasa.
ResponEliminaSi em dones permís t'els colpiaré.
Petons
Jo també estic" boja" amb els calçots. M'encanten i aquest tatin segur, segur que el faré.
ResponEliminaPetons
Conxita
Una altra que m'apunto! que sapiguis que dilluns vaig fer la teva recepta de llobarro amb calçots i tomaquet confitat! el meu home tenia el plat tant net que no calia ni rentar-lo! del bo que ho va trobar! i a mi em va encantar! una combinació de gustos fantàstica! així que aquesta també la farè... jo també tinc la febre dels calçots!
ResponEliminaPetons!
Ostres Nani! m'has deixat bocabadada!! Amb tanta idea per aprofitar els calçots l'any que ve n'haureu de plantar-ne més! Quina idea més original i bona! marta
ResponEliminaQuina idea més original per cuinar els calçots!!! I quina bona pinta que fa!!!
ResponEliminaQuina maravella, no m'hagués passat per el cap!!!
ResponEliminaPetonets maca :)
Qué barbaridad, Nani!! Vaya forma de darle la vuelta a una receta. Literalmente. Como me gusta!! Y sobre todo que de esta forma se pueden probar los calçots sin tener una hoguera de sarmientos y una parrilla preparada. La verdad es que mi cocina lo agradece. Ahora si lo puedo hacer en casa. No es que me haya impresionado tu receta, sino lo siguiente. Enhorabuena.
ResponEliminaLa reina de los calcots te voy a llamar. Como le das vueltas al magín. Te ha quedado bonito no lo siguiente, aunque si te lo digo la verdad, como nunca los he probado, no sabría si decirte si me gustan. Me los imagino con sabor entre puerro y cebolleta. ¿Me equivoco??? Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
uauuuuu! sempre em sorprens amb les teves receptes de calçots!! quina bona pinta i segur que ha de ser deliciosa aquesta tatin!!
ResponEliminapetonets
Cada dia em sorprens més! Això ho haig de provar! Felicitats!
ResponEliminaaixò sí que és interessant!
ResponEliminaM'oblidava, i molt original! Per quedar-se amb el personal.
ResponEliminaImpresionant, Nani!! m'ha encantat! els calçots m'agraden moltíssim, i versionats també! Igual que les cançons dels Pets, que van marcar la meva infànca i adolescència :) De fet, sempre hi són presents! Està bé aquesta versió, no l'havia sentit mai encara, i he gaudit molt escoltant-la tot llegint la recepta.
ResponEliminaPetons!!
Que idea tan maravillosa un tatin muy, pero que muy original.
ResponEliminaBesos linda.
Una tatin molt bona sens dubte!! I amb el licor de calçot m'ha deixat ben intrigada... Petons i bon (i fred) cap de setmana!
ResponEliminaAmb el que m'agraden a mi els calçots no em puc perdre aquesta tatin que mai n'he preparat cap: ni dolça ni salada.
ResponEliminaBon cap de setmana.
M'has deixat bocabadada! Quina receta més bona, ara mateix em menjava un bon tros!
ResponEliminapetons
heheh!!! jo he fet una coca de recapte de calçot. A la propera calçotada et plagiaré la tatin!!!
ResponEliminaEl licor de calçot l'he sentit anomenar però no l'he tastat... potser si que n'hauràs de rifar una ampolla.
PTNTS
Dolça
No m'hagués imaginat mai que es pogués fer un tatin de calçots!!! M'has deixat bocabadada!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Quin tatín més original Nani! no m'imagino pas el gust que pot tenir!
ResponEliminaa mi a vegades això de combinar el dolç i el salat em costa una mica, però després ho provo i m'agrada!
Veig que t'has enganxat al disc de Perversions dels Pets! M'agrada molt la cançó que has escollit i la versió també!
ptns!!
Ostres !!...quina passada...molt bona idea Nani, m'ha agradat molt aquest tatín....ho provaré de fer...amb el teu permís.
ResponElimina