Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 28 de febrer del 2013

Minestra sobre llit de salsa de calçot {fent salut}


Verdures. Una minestra de verdures ens demana Memòries d'una cuinera aquest mes. Nosaltres que som obedients la fem i complim: d'una manera senzilla i sense massa feina, remenant el calaix de les verdures. Això sí, presentada amb la importància de un plat exquisit i amb una salsa que un enriquirà el paladar: de calçots!
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 patates mitjanes
 - 8 escalunyes
 - 2 carxofes
 - 4 calçots prims nets i polits
 - 8 cols de Brussel·les
 - 12 tirabecs
 - 1/2 pastanaga
 - tires de pernil salat
 - Tires de llom de porc
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
per a la salsa:
 - 1 tassa (llet) de brou (vegetal o de carn)
 - 1 tassa (llet) de vi blanc
 - 1 cullerada sopera de farina
 - sal i pebre
 - 4 calçots prims nets i polits
 - oli d'oliva

Farem:
Courem les verdures al vapor, mentre preparem la salsa.
En una paella ben calenta hi fregim el pernil i el llom amb un mica d'oli, reservem.
A la mateixa paella hi afegim una mica més d'oli i sofregim els calçots tallats ben fins.
Salpebrem.
Afegim el vi i deixem que redueixi una mica i hi aboquem el caldo i barregem la farina.
Ho deixem coure uns cinc minuts i passem per un colador xinès.
Emplatem posant la salsa al fons del plat i a sobre les verdures salpebrades i el pernil i el llom.
Tot un luxe de plat.
Si us ve de gust i no en teniu prou amb la salsa, amaniu-ho amb un bon oli d'oliva.
De fons Robert Palmer, ai com m'agrada amb She makes my day, i a la taula un bon vi rosat.

27 comentaris:

  1. Carai, amb Robert Palmer de fons, dius? això sí que és evadir-se de la realitat. Una bona menestra, una salsa excel·lent de calçot... i a ser feliç!! Petonets

    ResponElimina
  2. doncs mira, jo que no m'estimo gaire la minestra aquesta em sembla deliciosa i es de les que m'ha fet salivar de les vistes fins ara... que llesta ets, posan-t'hi un toquet de pernil, la salsa de calçots.... com es nota que ets mare i avia i saps "com vendre" el producte. M'agrada molt i a més presentat així.... me la menjo tota!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ohhh però quina pinta tan bona que te això!!!! T'ha quedar fantàsticament presentat, hi ha verdures que hauré de buscar què són això sí jajaja. Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Carai, això no és una minestra qualsevol!!! Molt bona, Nani!!! I les fotos cada dia m'agraden més, tenen un aire de restaurant amb estrella!;-)
    Petons, guapa, i que vagi molt bé demà!

    ResponElimina
  5. Como tu bien dices todo un lujo de plato. Y esa salsa de calcots, que seguro que está divina. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. Això és una minestra de luxe! Nani, et faran ambaixadora dels calçots eh? Una abraçada, Marta

    ResponElimina
  7. Caram, es de Diumenge aquesta minestra!!! Un peto

    ResponElimina
  8. Si que es una bona minestra!!!!!
    De luxe...
    A més potser un plat ùnic.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Hola!!! Molt bona la teva proposta.
    Siiii, ens veiem dissabte!
    Petons

    ResponElimina
  10. Aixó es un plat de luxe!!! Verduretes amb salsa de calçots... que més es pot demanar??? Petonets.

    ResponElimina
  11. M'encanta la teva minestra i la salsa de calçots sorprenent!! Per acompanyar qualsevol coseta!!

    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. S'ha de fer cas a les noies de Memories! jeje!
    Aquest any estàs treient molt de rendiment als calçots! ha d'estar molt bona per acompanyar les verduretes!
    ptns!

    ResponElimina
  13. VIsca la minestra i una altra versíó amb calçots!! que bo!!

    feliç cap de setmana

    petonets!

    ResponElimina
  14. M'encanta la teva proposta, perquè té verdures ben variades i força diferents a les més habituals. Tirabecs, calçots, cols de bruseles... boníssima!

    ResponElimina
  15. ostres Nani! cada cop m'agraden més les teves presentacions!!! aquesta minestra és de luxe. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  16. Nani, t'ho dic sovint però tens una gràcia especial per presentar els plats però ja veig que no sóc la única que t'ho dic.
    M'encanten els calçots i les diferents versions que ens vas donant amb aquest ingredient.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  17. Qué buena, Nani!! La presentación genial, y tu propuesta con la salsa romescu muy buena. Me ha gustado muchísimo. Un besazo.

    ResponElimina
  18. Menestra dices Nani????? si parece un cuadro, que bonita presentación y que plato tan rico.
    Besos, feliz semana.

    ResponElimina
  19. Eres una autentica artistaza, vaya menestra, la pongo yo en casa y se me caen todos de culete, jeje! Un besazo y feliz tarde de domingo!

    ResponElimina
  20. Quina bona idea...amb la salsa dels calçots no hi ha cap verdura que s'hi resisteixi!!!

    Molts petonets guapa!!!

    ResponElimina
  21. Boníssim el toc de salsa de calçots!!! Petonets!

    ResponElimina
  22. Boníssima Nani!! les verdures m'agraden moltíssim i aquesta idea d'acompanyar-les amb la salsa de calçots, m'ha encantat! Ja tinc ganes de saber el proper repte.
    Petons!

    ResponElimina
  23. Hola guapa!! Em va agradar molt coincidir amb vosaltres dissabte. Ara ja et poso cara i veu!
    Gràcies per preocupar-te per mi... :)

    Feliç setmana!

    ResponElimina
  24. Tiene que ser un placer, qué rica y esa salsa siempre es un acierto.

    ResponElimina
  25. Quines meravelles que fas amb unes verduretes ! M'encanta aquesta salseta de calçots per sofisticar les verdures més bones!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina