Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 2 d’abril del 2012

Nyoquis de calçots {de la nostra terra}


Suposo que tothom que hagi vist El padrino III recorda l'escena de la Sofia Coppola i l'Andy Garcia fent nyoquis no l'oblida mai més. Avui n'he preparat amb uns calçots sobrers de la calçotada del dissabte. Us he de dir que m'ha sorprès gratament el gust de la pasta. Això sí, l'Andy no hi era i no m'ha pogut ajudar...
Per a sis persones

Necessitarem:
 - 300 g de calçots nets i tallats
 - 250 g de patates pelades
 - 170 g de farina
 - 50 g de maizena
 - 80 g de formatge parmesà ratllat
 - 1 ou mitjà
 - sal, pebre i nou moscada
a més a més d'acompanyament:
 - salsa de calçots
 - bacallà esqueixat
 - parmesà ratllat per a empolvorar

Farem:
Coem les patates al vapor i reservem.
Pelem els calçots i traiem la part verda.
En un gran bol hi posem la patata xafada, els calçots triturats i la resta dels ingredients, fent que quedi una massa homogènia.
Jo ho he fet amb la Thermomix.
Primer he triturat els calçots, convertint-los en una pasta i després amb tota la resta durant 2 minuts a velocitat 2.
Deixem reposar una hora tapat amb un drap.
En una taula enfarinada hi anem treballant unes boletes que aplanarem amb una forquilla.
Les posem sobre una safata amb un drap i tornem a deixar un parell d'hores de repòs.
Per a coure els nyoquis posarem aigua a bullir en una olla, amb un xic de sal, i quan arrenqui el bull els anirem abocant amb cura i quan surin, més o menys en uns tres minuts, els anirem traient i disposant en una safata per a servir-los.
Ara ja dependrà de la imaginació de cadascú per a posar-hi la salsa que ens vingui de gust.
Jo els fet de dues maneres: amb salsa de calçots i bacallà (boníssim) i els altres amb salsa de calçots amb formatge rallat sense res més. Ens han agradat tots dos. I també hi va bé un bon pesto, una salsa bolonyesa o qualsevol altre tipus de salsa per a pasta.

Mentre els feia pensava amb la cançó que canta a la pel·lícula Al Martino, To each his own, quina delícia de música, amb una mar de sensacions...

29 comentaris:

  1. Nani, aquests nyoquis m'han robat el cor! Espectaculars!! I com oblidar qualsevol escena del Padrino...
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres, els nyoquis m'agraden però se'm resisteixen tant.... ara bé, quan he llegit de calçots no m'ho podia creure!
    Una idea fantàstica, i un platet boníssim, quina enveja no poder-los catar!

    ResponElimina
  3. M'encantan els nyoquis i m'encantan els calçots.. aixó ha d'estar bó!!!!

    ResponElimina
  4. Molt originals, m'encanten! M'agraden totes les combinacions que has fet, però amb bacallà han de ser genials!!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Si no hi era l'Andy, em podies haver avisat a mi, dona!
    Petons.
    Eduard.

    ResponElimina
  6. Uau Nani! Amb aquests nyoquis jo sí que m'imaginaria la pel·li Il padrino i d'altres! Potser no cantaria la mateixa cançó que tu però cantaria segur! M'encanta la barreja que has fet de patata amb calçot, és genial i això no es troba al mercat! Molt bona proposta, i tant!

    ResponElimina
  7. Jajajajaja, dudo mucho que estos ricos ñoquis hubiesen salido de tu cocina si llega a estar cerca Andy Garcia, al menos yo no hubiese podido, jajaja.
    Me encantan me parecen muy originales y segurisimo que estaban deliciosos.
    Un beso, ahora cada vez que vea esa escena me acordaré de ti.

    ResponElimina
  8. caram quin nivell que hi ha per les Tarragones. Mira, com que estic de vacances culinàries, baixaré amb la carmanyola i farem festa major!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. Què originals i què bons semblen, amb les salsetes, mmmm....
    Marta

    ResponElimina
  10. Tienen que estar realmente deliciosos y me quedo con las dos salsas, qué rico!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  11. Fan una pinta espectacular. A veure si m'animo a fer-los.

    ResponElimina
  12. Com que ja he perdut l'esperança de fer una calçotada aquest any va bé veure alternatives.
    Petons.

    ResponElimina
  13. hummm que ñoquis más deliciosos... que gran tentación!!! Besitos wapa!

    ResponElimina
  14. Autentics aquestos gnoquis, jo que m'en vaig fer un fart de fer-ne al Louis XV, ja m'hauria pogut passar l'idea pel cap i ensenyals-hi. Molt bona recepta.

    ResponElimina
  15. Hola!! que rica esta receta, además muy original. Me encantas las fotos que haces, se ve espectacular la comida. Un besazo.

    ResponElimina
  16. Una receta estupenda y unas fotos preciosas!! Enhorabuena guapa!! Tomo buena nota, aunque por aquí no consigo los calçots!!
    Besosss

    ResponElimina
  17. crec que és la recepta més original de calçots que he vist mai!!! molts petonets

    ResponElimina
  18. Me encantan los ñoquis, estos son una pasada de originales, tomo nota preciosa, feliz Semana Santa.
    Un besito.

    ResponElimina
  19. Tens raó sobre la escena del Padrino, grabada a foc a la memoria m'ha quedat!! Una proposta original i molt maca per a aprofitar el final de temporada de calçots :)

    ResponElimina
  20. nani!! que orginals aquests nyoquis! no en tinc cap dubte que segur q eren boníssims!!!! saps que he rebut??? una notificació de correus que allà una persona molt maca m'ha enviat una cosa.... és que fins ahir vaig estar a Holanda a veure una amiga...i el que em fa més ràbia és que fins dimarts no podré anar-ho a buscar, perquè a Manlleu avui és festa local ( tu aquests de correus tenen festa des d'avui fins dilluns...DEUNIDO!!)
    ja estic ansiosa!!!
    molts petonets

    ResponElimina
  21. Una recepta de verdura, original i tan ben presentada dona goig! Fan una pinta impressionant, segur que són boníssims!

    Avui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.

    www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura

    ResponElimina
  22. Tenen una pinta genial, són tremendament originals i estic segura que el seu sabor és fantàstic!
    M'ha agradat molt aquesta recepta! L'apuntaré a la llista de "Receptes pendents! : )
    Moltes felicitats!! De debò que es veuen sensacionals!

    ResponElimina
  23. M'he quedat bocabadada, quina recepta més bona! I a més original, una manera diferent de menjar els calçots. Aquesta la faré de segur. Molt, molt bona.

    petons

    ResponElimina
  24. Quina passada, he quedat bocabadada, quina pinta tan deliciosa, molt originals.
    Petons

    ResponElimina
  25. Doncs mira NANI; ni he vist el PADRINO, ni he menjat calçots en aquest format, pero tenen un aspecte delicios!!!
    BON DIUMENGE MACA!!!
    Per cert una pelicula que he vist mes de tres vegades: CUANDO MENOS TE LO ESPERAS.. Clar que aquesta de cuina res, pero es romanticona.
    PETONETS!!!

    ResponElimina
  26. Adoro loa ñoquis y me privan los calçots,tengo que hacerlos,que pintaza.
    Tienes un blog hermoso.

    Un saludo

    ResponElimina
  27. Llàstima no tenir d´ajudant al Andy Garcia!!! però el resultat ha estat deliciós, quina mes bona proposta... han de tenir un gustet b ben peculiar... A gaudir-los. Petons,

    ResponElimina
  28. Quina bona idea per aprofitar els calçots que sempre acaben sobrant!!!aiiiix, i la famosa escena...brutal!!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  29. Me encantan los ñoquis, son sencillos y sabrosos, intentaré hacer al estilo calçotada, a ver que tal?? un beso

    ResponElimina