El diumenge passat van fer la Gran festa de la calçotada a Valls. Els que som de la zona gaudim molt dels calçots. A casa els cultivem i els agafem al moment de fer-los. Com que som pagesos aficionats ens en surten de totes les mides. Què fem amb els més petits? Els prenem a casa i els preparem de totes les maneres possibles.
Tenia un pot de la salsa que fan Els Fruits Saborosos (van guanyar el 2n premi de salses), vaig fer una coca que va quedar boníssima. Per a quatre persones
Necessitarem:
- 150 g de calçots nets
- salsa de calçots
- oli d'oliva
Per la coca:
- 350 g de farina
- 25 g de llevat de pa
- un xic de sucre
- 1/2 cullerada sopera de sal
- 40 g de sagí
- 1/2 got d'oli d'oliva
- 1/2 got d'aigua
- 2 cullerades soperes de mantega en pomada
Farem:
En un bol gran hi anirem afegint els ingredients de la coca i els pastarem fins a aconseguir una massa modelable.
La partirem en quatre boles, posarem en un recipient i taparem amb un drap, deixant que reposi durant una hora.
En una taula enfarinada aplanarem la massa en la forma desitjada.
Posarem el forn a 180 ℃ i quan hagi arribat a la temperatura, courem les coques, sobre paper de forn, uns 15 minuts (cal controlar).
Mentrestant prepararem els calçots que haurem tallat longitudinalment per la meitat i els courem al microones uns 3 minuts a màxima potència.
Els assequem amb paper de cuina.
En una paella hi posarem oli i fregirem els calçots perquè quedin cruixents.
Emplatarem les coques posant la salsa i a sobre els calçots.
Una altra manera de menjar-los és coure'ls al microones i després passar-los per la planxa amb una mica d'oli, servint-los amb la salsa.
Receptes per a urbanites, perquè si estem al camp, els courem al foc!
Sentirem Els Pets amb l'avi Martí. Tot queda a casa.
Ooooh, nosaltres l'any passat vam publicar una pizza de calçots molt semblant... què bona!
ResponEliminaQuè vols dir que no reps els nostres mails? És que depén dels blocs tinc problemes per comentar, perquè no teniu moltes opcions per la manera de comentar, suposo que es pot canviar a la configuració... no sé com va blogger!
PEtonets
Sandra
Nani, como me gusta la coca. Aunque de Calcots no la he probado nunca. En mi tierra ya sabes que no se dan, así uqe la receta complea no me la puedo llevar, pero la de la masa de coca si.
ResponEliminaYa sabes que a mi las masas me encantan.
La foto me encanta.
Bss
Virginia
Bona aquesta!!!! Com m'agraden!!! però avui faré sofà i manta, que de vegades també va bé, i avui ho necessito.
ResponEliminaFelicitats pel blog, m'agrada molt!
Petonets!!!
Nosaltres vam fer calçotada a casa el passat cap de setmana, per urbanites al forn i en tenim 6 oblidats a la nevera, en coca segur que baixaran molt bè.
ResponEliminaGràcies per aquesta idea boníssima i molt bon cap de setmana,
Petonets,
Palmira
Nyam, nyam, nyam...
ResponEliminaQUé pinta impresionante tiene esa verdurita. ¡Enhorabuena por esa coca! Seguro que hoy has comido muy muy bien :-) Besos
ResponEliminaBoníssima!
ResponEliminaMarta
Quina delicatessen!! aquest mes la fem segur, ens encanten els calçots i som panarres a més no poder, així que una coca de calçots pot ser la nostra perdició! :)
ResponEliminaMuuua! ;)
no puc amb els calçots, i no perquè no m'agadi, sinó que en menjo un i estic fatal una setmana!!! 8( molts petonets reina
ResponEliminaAquesta coca em sembla una proposta genial per menjar calçots a casa. Quina bona pensada i quina bona pinta.
ResponEliminaPetons
QUE BONA!!!
ResponEliminaNis'hem hagues passat per la imaginació fer una coca de CALÇOTS!!!
ESTUPENDA!!!!:)
M'agraden moltíssim els calçots!! Amb coca no els he provat mai pero ara tenint la recepta ho provaré.
ResponEliminaPts.
Susanna.
Esta coca tiene que estar tremenda con los calçots y el romescu.....que hambre!!!! tengo que probar esta versión! un besito
ResponEliminaBona nit!
ResponEliminaAra que comencem amb la temporada de les calçotades, aquesta recepta va perfecta!! La provaré segur.
Una abraçada.
Quina pinta aquests calçots!!! segur q eren boníssims!
ResponEliminaAmb el que m'agraden els calçots... aquesta coca ha d'estar de vici!
ResponEliminaTinc un petit problema soc d'un poblet de Lleida tinc un "supermercat" i la vigilia de Nadal no se m'ocurreix res mes que compra calçots, Es clar!!!!!!! aqui se li ocorreix, donç a mi. Així que ara ting uns quans calçots a la camara que mai no podre vendre. Però he pensat que podia receclar-los i de la mateixa manera que fem coques de recapte per que no fer coques de calçots!!!!!! i dit i fet la vostra recepta es la que més m'agradat aixi que demà al taulell de la pastisseria del "Super" hi haura coca de calçots. Gràcies per la vostra idea
ResponElimina