Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 3 de febrer del 2012

Coca de calçots {dels nostres}


El diumenge passat van fer la Gran festa de la calçotada a Valls. Els que som de la zona gaudim molt dels calçots. A casa els cultivem i els agafem al moment de fer-los. Com que som pagesos aficionats ens en surten de totes les mides. Què fem amb els més petits? Els prenem a casa i els preparem de totes les maneres possibles.

Tenia un pot de la salsa que fan Els Fruits Saborosos (van guanyar el 2n premi de salses), vaig fer una coca que va quedar boníssima. Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 150 g de calçots nets
 - salsa de calçots
 - oli d'oliva
Per la coca:
 - 350 g de farina
 - 25 g de llevat de pa
 - un xic de sucre 
 - 1/2 cullerada sopera de sal
 - 40 g de sagí
 - 1/2 got d'oli d'oliva
 - 1/2 got d'aigua
 - 2 cullerades soperes de mantega en pomada

Farem:
En un bol gran hi anirem afegint els ingredients de la coca i els pastarem fins a aconseguir una massa modelable. 
La partirem en quatre boles, posarem en un recipient i taparem amb un drap, deixant que reposi durant una hora.
En una taula enfarinada aplanarem la massa en la forma desitjada.
Posarem el forn a 180 ℃ i quan hagi arribat a la temperatura,  courem les coques, sobre paper de forn, uns 15 minuts (cal controlar).
Mentrestant prepararem els calçots que haurem tallat longitudinalment per la meitat i els courem al microones uns 3 minuts a màxima potència.
Els assequem amb paper de cuina.
En una paella hi posarem oli i fregirem els calçots perquè quedin cruixents.
Emplatarem les coques posant la salsa i a sobre els calçots.
Una altra manera de menjar-los és coure'ls al microones i després passar-los per la planxa amb una mica d'oli, servint-los amb la salsa.
Receptes per a urbanites, perquè si estem al camp, els courem al foc!

Sentirem Els Pets amb l'avi Martí.  Tot queda a casa.

17 comentaris:

  1. Ooooh, nosaltres l'any passat vam publicar una pizza de calçots molt semblant... què bona!
    Què vols dir que no reps els nostres mails? És que depén dels blocs tinc problemes per comentar, perquè no teniu moltes opcions per la manera de comentar, suposo que es pot canviar a la configuració... no sé com va blogger!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Nani, como me gusta la coca. Aunque de Calcots no la he probado nunca. En mi tierra ya sabes que no se dan, así uqe la receta complea no me la puedo llevar, pero la de la masa de coca si.
    Ya sabes que a mi las masas me encantan.

    La foto me encanta.


    Bss

    Virginia

    ResponElimina
  3. Bona aquesta!!!! Com m'agraden!!! però avui faré sofà i manta, que de vegades també va bé, i avui ho necessito.
    Felicitats pel blog, m'agrada molt!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Nosaltres vam fer calçotada a casa el passat cap de setmana, per urbanites al forn i en tenim 6 oblidats a la nevera, en coca segur que baixaran molt bè.
    Gràcies per aquesta idea boníssima i molt bon cap de setmana,
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. QUé pinta impresionante tiene esa verdurita. ¡Enhorabuena por esa coca! Seguro que hoy has comido muy muy bien :-) Besos

    ResponElimina
  6. Quina delicatessen!! aquest mes la fem segur, ens encanten els calçots i som panarres a més no poder, així que una coca de calçots pot ser la nostra perdició! :)

    Muuua! ;)

    ResponElimina
  7. no puc amb els calçots, i no perquè no m'agadi, sinó que en menjo un i estic fatal una setmana!!! 8( molts petonets reina

    ResponElimina
  8. Aquesta coca em sembla una proposta genial per menjar calçots a casa. Quina bona pensada i quina bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  9. QUE BONA!!!
    Nis'hem hagues passat per la imaginació fer una coca de CALÇOTS!!!
    ESTUPENDA!!!!:)

    ResponElimina
  10. M'agraden moltíssim els calçots!! Amb coca no els he provat mai pero ara tenint la recepta ho provaré.
    Pts.
    Susanna.

    ResponElimina
  11. Esta coca tiene que estar tremenda con los calçots y el romescu.....que hambre!!!! tengo que probar esta versión! un besito

    ResponElimina
  12. Bona nit!
    Ara que comencem amb la temporada de les calçotades, aquesta recepta va perfecta!! La provaré segur.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  13. Quina pinta aquests calçots!!! segur q eren boníssims!

    ResponElimina
  14. Amb el que m'agraden els calçots... aquesta coca ha d'estar de vici!

    ResponElimina
  15. Tinc un petit problema soc d'un poblet de Lleida tinc un "supermercat" i la vigilia de Nadal no se m'ocurreix res mes que compra calçots, Es clar!!!!!!! aqui se li ocorreix, donç a mi. Així que ara ting uns quans calçots a la camara que mai no podre vendre. Però he pensat que podia receclar-los i de la mateixa manera que fem coques de recapte per que no fer coques de calçots!!!!!! i dit i fet la vostra recepta es la que més m'agradat aixi que demà al taulell de la pastisseria del "Super" hi haura coca de calçots. Gràcies per la vostra idea

    ResponElimina